Hvordan gik vores første ferie som familie?

Derfor skal Emil ikke døbes …

27999071_10155373896063716_960386442_o

Det er egentlig ikke noget Anders og jeg har snakket særlig meget om, da vi har været ret enige fra start.

Jeg har aldrig haft et ønske om at døbe mine børn, heller ikke inden jeg blev  mor. Det bunder i at jeg ikke selv er døbt. Jeg er ikke opvokset med den tradition og det er aldrig noget der har påvirket mig. Jeg har på ingen måde følt mig udenfor, heller ikke da alle mine klassekammerater skulle konfirmeres. Nej, jeg er heller ikke konfirmeret og der er heller ikke blevet holdt norfinmation for mig 🙂

Jeg kan huske at mine forældre spurgte mig i 7 klasse om jeg ønskede at blive døbt og derefter konfirmeret, men det takkede jeg pænt nej til, da jeg slet ikke følte mig en del af den tradition og tro. Det er egentlig heller ikke noget jeg har tænkt så meget over, så jeg synes det vil være lidt mærkeligt at blive døbt, bare for at blive konfirmeret 😀

Jeg synes at dåb er en smuk tradition og jeg har altid sagt til Anders, som er døbt og konfirmeret, at hvis han virkelig ønskede at Emil skulle døbes, så var det helt fint med mig, da jeg ikke er imod dåb og ønsker at imødekomme hans ønsker og tro. Jeg tror ikke rigtig på noget, men så alligevel tror jeg jo på en masse 😉 Men jeg havde det sådan, hvis Anders virkelig ønskede at Emil skulle døbes ind i den kristne tro, så var det helt fint med mig.

Men det ønskede han ikke. Anders tror som sådan ikke på gud, og derfor vil han/vi ikke “pådutte” Emil en tro, vi ikke selv tror 100% på. Tradition er en ting, men tro er for mig noget helt andet. For os skal der være en mening med at få Emil døbt, og ikke bare noget vi gør  fordi “alle” andre gør det.  

Hvis Emil ønsker at blive døbt senere i hans liv, så er det helt fint med Anders og jeg. Jeg ønsker også at snakke med Emil om religion og tro og hvad det betyder. Hvis han ønsker at blive døbt i den kristne tro, så er det noget Anders og jeg acceptere fuldt ud og så skal der holdes konfirmation 🙂

Men nu holder vi navngivning for ham, fordi at vi ønsker at fejre vores lille dreng. Jeg tror ikke som sådan at Anders og jeg tænker at vi skal fejre at han har fået et navn, men for os handler det om at fejre Emil. At vi har fået en sund og rask dreng, som vi er ret tosset med … Og det må man godt fejre 😀  For os er det en fest hvor vi samler vores nærmeste, som kommer til at være en del af Emils liv. Der skal bare hygges og spises en masse god mad.

Jeg er ret cool med tro og religion, synes jeg selv (haha). Jeg synes at man skal gøre det man føler for, og som giver bedst mening for en selv og ens familie. Jeg acceptere alle religioner og gid vi levede i en verden, hvor vi alle bare kunne acceptere og respektere hinanden, i stedet for at frygte det ukendte. Generelt synes jeg at vi skal blive bedre til at acceptere og respektere det vi ikke selv forstår 🙂

28033214_10155373871578716_115492237_o

Mine 2 <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan gik vores første ferie som familie?