DIRTY WOD

Speltboller m. gulerødder og chia

16409252_10154347704058716_305952204_o

Virkelig lækre boller til madpakken eller bare til at nyde når man har lyst 🙂
De er nemme at lave og så synes jeg også at de er rigtige gode dagene efter uden at de behøver at blive varmet op. MUMS!

Opskrift
(6 ‘små’ ) eller (3 – 4 store) (til madpakken fx.)

  • 10g gær
  • 2 dl. vand
  • 80g revet gulerod
  • 30g hakkede valnødder
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. chiafrø
  • ca. 250g speltmel
  • Eventuelt 1 spsk. sukrin/gold

Fremgangsmåde 

Rør gæren ud i vandet. Rør de andre ingredienser i (bortset fra mel). Tilsæt derefter melet i lidt ad gangen. Dejen skal føles smidig og slippe skålen. Lad dejen hæve i ca. 1 time, overdækket ved stuetemperatur.
Ælt dejen godt igennem. Form antal ønskede boller, og stil dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve yderligere i 45 min. overdækket. Jeg plejer at stille uret til omkring 30 min., så tænder jeg for ovnen, så den når at blive varm inden. Bollerne pensles med mælk eller æg og bages ved 200 grader alm. ovn i ca. 12 – 15 min.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIRTY WOD