Træning under og efter graviditet

Vegansk Banankage

29313449_10155463677328716_1337540411832401920_o-1

Denne her kage lavede jeg faktisk til Emils navngivning, da et af vores vennepar er vaganere. Den faldt i rigtig god jord hos alle, så nu synes jeg at det var på tide at bage den igen … og dele opskriften 😉

Opskrift
(8-10 personer)

  • 200g hvedemel
  • 200g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 250g banan (ca. 3 stk.)
  • Saften fra en 1/2 lime/citron
  • 100g plantesmør
  • 30-50g hakket mørk chokolade (86%)
  • 50g hakkede hasselnødder
  • 1 dl vand

Frosting 

  • 50g blødt plantesmør
  • 50g flormelis
  • 1 spsk. kakaopulver

Fremgangmåde

Tænd ovnen på 160 grader, varmluft.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
Mos bananen og rør den sammen med lime og smør. Rør det godt sammen og bland det sammen med de tørre ingredienser. Vend nødder og chokolade i dejen og rør godt godt.
Hvis dejen er for ‘fast’, kan du tilsætte op til 1 dl vand.
Bag kagen i ca. 35-40 min. i et fad, springform eller hvad du lige har. Jeg bagte den i en springform  på ca. 21 cm.
Men kage hæver ret meget, så du kan sagten anvende en lidt større form 🙂 Husk bagepapir.

Når kagen er afkølet kan du toppe den med frosting. Frosting mikser du sammen og tilsætter eventuelt mere kakao, hvis du ønsker en kraftigere smag 🙂 Top kagen med lidt hakkede hasselnødder.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træning under og efter graviditet