Sunde Æblemuffins

Grove gulerodsboller

Mmm, er det noget bedre end hjemmebagte lune boller på sådan en kølig søndag 🙂

Det er længe siden at jeg har bagt boller, så nu skulle det være. Tiden var til det, og jeg ville lave nogle som jeg kunne fryse ned til Emil.

Opskrift
(18 stk.)

  • 4 dl lunt vand
  • 25g gær
  • 1 dl græsk yoghurt eller neutral skyr
  • 1/2 dl olivenolie
  • 250g revet gulerod (ca. 3-4 stk.)
  • 1 revet æble
  • 2 dl kerner (jeg blandende solsikkekerne, hør- og sesamfrø)
  • Lidt salt
  • 300g grahamsmel
  • Ca. 200-300g hvedemel

Fremgangmåde

Start altid med at gør alt klar og riv dine gulerødder og æble.
Opløs gæren i lunt vand. Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen mel. Rør det hele godt sammen.
Tilsæt grahamsmel og rør godt rundt. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, indtil dejen er lidt klistret.
Dejen må gerne være lidt klistret, da den nok skal sætte sig og du hermed får lækre bløde boller.

Læg dejen tilbage i skålen og læg den til hævning i 30 min. et lunt sted med et viskestykke over.

Når dejen er færdig med at hæve, formes den til 18 boller. Umiddelbart kan de godt virke små, men de hæver inden og under bagning 😉 Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve yderligere i 30 min.
Pensl med lidt mælk og bag bollerne i ca. 25-30 min. på 180 grader, almindelig ovn. (Jeg bagte over to omgange).

God hygge søndag 🙂

Kcal: ca. 175 pr. stk. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde Æblemuffins