Om at fravælge de sociale medier

Børnevenlige muffins uden tilsat sukker

Super nemme, lækre og svampede muffins uden tilsat sukker. Herhjemme giver vi ikke Emil sukker. Emil aner ikke hvad slik og kage er, derfor skal han heller ikke have det, før at han er mere bevidst. Vi er ikke fanatiske, da han fx har smagt lidt is til sommer, hvis vi har fået, og han må gerne få the boller, men jeg kunne aldrig finde på at give ham en flødebolle, chokobolle eller lignende. For os handler det bare om at han ikke er bevidst nok endnu til at vide hvad de her fødevare er, så derfor er der heller ingen grund til at præsentere ham for det.

Jeg hører ofte at “det er jo synd for barnet”, og det kan jeg på ingen måde sætte mig ind i, at det er synd for et barn på 1 år ikke at få slik og kage. Det tror jeg i høj grad handler om forældrene og den måde vi i samfundet ser på slik og kage = hygge. Vi gør faktisk ikke et nummer ud af det herhjemme. Vi giver ham bare frugt og andre alternativer, og italersætter det ikke som noget stort, men som alt andet mad.

Når han bliver mere bevidst må han selvfølgelig gerne få mere slik og sukker, men hvis jeg kender mig selv godt nok, så tror jeg alligevel at jeg vil bestræbe mig på at lave “sundere alternativer” med en bedre energifordelingen 🙂

Hvordan er sukkerpolitikken hjemme hos jer?

Opskrift
(12 stk.)

 • 150g juicy dadler
 • 150g mandelmel
 • ca. 5 ‘små’ bananer
 • 3 æg

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
 2. Pil stenene ud af dadlerne.
 3. Blend dem sammen med æg og bananer.
 4. Når det hele er blendet godt sammen, hældes dejen i en separat skål.
 5. Tilsæt mandelmel og rør det hele til en ensartet masse.
 6. Hæld dejen i 12 papir muffinsforme.
 7. I dette tilfælde vil jeg anvende papirsforme, da de godt kan hænge en smule fast. (normalt bruger jeg altid silikone, men jeg synes at papir er bedre til de her muffins)
 8. Bages i ca. 15 min. De må gerne være en smule bløde, da de sætter dig, og så synes jeg at de er ret lækre, når de er lidt bløde. Men du kan bage dem lidt ekstra, hvis de er FOR bløde 🙂

Til de voksne har jeg overtrukket dem med chokolade. Emil fik dog uden chokolade, men det betød ikke spor, for han spiste dem på nul komma fem 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at fravælge de sociale medier