Snickerskugler

Hvordan overlever parforholdet babys ankomst?

I dag har Anders og jeg været sammen i 6 år, og her sidder vi så med hus, bil og baby.

Jeg vil mene at Anders og jeg har et ret stabilt forhold. Man kan jo ikke forudsige fremtiden, men jeg synes at vi er et ret godt team. Vi giver hinanden plads samtidig med at vi er rigtig gode til at lave ting sammen.

Inden Emil kom til verden var vi nok som mange andre par, egoistiske. Vi havde masser af tid til at gøre lige hvad vi havde lyst til. Rejse, spise, se en masse Netflex, pleje vores forhold m.m. Da jeg var gravid sørgede vi for at gøre overstående endnu mere, for de kloge siger jo at parforholdet ændre sig når man får børn, og tiden til hinanden bliver væsentlig mindre… og de kloge har sørme ret.

BUM et chok. Fra den ene dag til den anden sad vi med en baby i armene og vores forhold tog da vist nok lige en drejning. ALT fokus var på Emil og på at finde ud af det her med at være forældre sammen.

Der var pludselig ikke tid til hinanden på samme måde som før. Emil styrede hele vores hverdag og han var første prioritet, så man kan hurtigt glemme hinanden. Og så er manglende søvn = kortere lunte, mindre overskud, dårlig energi og lyst til hinanden. I de her perioder har vi haft lyst til at kaste håndklædet i ringen og man tænker om det var en dum beslutning at få en baby sammen. Hvordan skal vores parforhold overleve?

Men selvfølgelig skal det stadig være os og selvfølgelig er det den bedste beslutning at få en baby. Men der er ingen tvivl om at ens parforhold vil blive sat på prøve når baby kommer til verden, uanset hvor stabilt ens forhold er. Det er en omvæltning at få en baby og det vil ens parforhold også være påvirket af, i mere eller mindre grad. Manglende søvn er roden til alt ondt, haha.

Derfor er det også vigtigt at pleje ens forhold selvom at baby er første prioritet. Vi overlevede ved at huske at gøre ting sammen, uden baby. Selvfølgelig skal baby være en vis alder, men få ham/hende passet. Tag ud og spis, tag i bio eller bare lig i sengen og se Netflex, mens baby er ude. Det er SÅ vigtigt at huske hinanden, på alle måder.

Anders og jeg får engang imellem Emil passet, og så tager vi ud og spiser eller i bio eller hvad vi lige har lyst til. Til næste år har vi planer om en lille getaway, hvor Emil skal overnatte hos sine bedsteforældre (kæmpe prøvelse for mig, haha) MEN det er bare vigtigt at gøre de her ting, for ellers føler man bare at man er to venner der har en baby.

Husk hinanden <3 Baby er selvfølgelig vigtig, men baby har det bedst når mor og far har det godt.

Har I oplevet at jeres parforhold har ændret sig efter baby er komme til verden?

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snickerskugler