Løbeprogram, 10 km - (1-4 uge)

Hvordan aktiverer du din baby?

Jeg har fået nogle henvendelser om hvad jeg laver med Emil, når vi er alene. Hvordan aktivere jeg ham og hvad leger jeg med ham. Emil er lidt over 1 år nu, så der skal altså ske lidt. Der er altid fart over feltet herhjemme og drengen står ikke stille. Anders havde ham en weekend alene med sine forældre (hvor jeg skrev opgave), og der havde Anders gået over 10.000 skridt ved bare at gå efter Emil og lege med ham. Forstil jer så lige hvor mange små mini skridt Emil har taget 😀

Det er selvfølgelig vigtigt at man aktiverer sit barn/børn, da det er med til at udvikle dem på forskellige måder.
Når det er sagt, så mener jeg også at det er vigtigt at lade dem kede sig og lege selv. Det er helt okay at have weekender, hvor man ikke laver en s*** og hvor det føles som om at man har kedet sit barn ihjel 😀 Det er der ikke noget galt i. Man behøver ikke altid at være på farten, lave en masse og aktivere. Det kan tværtimod også være for meget for dit barn og så forventer det også at der skal ske noget HELE TIDEN, og så er det klart at dit barn bliver rastløs. Det er også vigtigt at barnet lærer at aktivere sig selv med leg, og fordybe sig med det, så det ikke kun er den voksne der aktiverer. Jeg oplever ofte forældre som er bange for at de ikke aktiverer deres børn nok, og at de understimulerer dem. HVIS du er en af de forældre der bekymre sig, om du stimulerer dit barn nok, så er du også en af de forældre som med garanti stimulere nok, haha.
(Pædagog Maja overtog lige her. Jeg er jo uddannet pædagog, hvis I ikke vidste det. Så lidt ved jeg da om børn 😉 )

Hvordan aktivere vi Emil?

 • Vi læser bog, kigger på billeder og taler en masse om hvad vi ser på billederne. Vi peger på de forskellige dyr/ting og siger lyde og fagter med arme og ben.
 • Vi synger en del. Emil er ret pjattet med sin sangkuffert, hvor han selv udvælger de sange han godt kan lide, og så skal vi synge dem for ham. Det er ret morsomt, især fordi at jeg ikke kender alle sangene, så nogle gange er det noget værre vrøvl.
 • Vi tumler en del med ham. Kaster ham i luften, i sofaen, killer, leger fangeleg, gemmeleg osv.
 • Vi tager på tur rundt i vores kvarter. Endnu en stille og rolig aktivitet, der ikke kræver det store, og som man kan lave de weekender, hvor man ønsker lidt ro. Her kan man stoppe op og tale om det man ser på sin vej, eventuelt kan barnet komme ned og gå lidt, kigge, røre ved blade osv.
 • Vi leger med legetøj. Her leger vi bare med alt hvad Emil leger med. Biler, bolde, boldbassin m.m.
 • Tager i svømmehallen (ikke så aktuelt lige pt, da han har alt for meget krudt i røven)
 • Tager på tur. På legeplads, legejungle eller hvor vi lige synes.
 • Vi leger i haven. Vi er så heldige at vi har en have, og der leger vi stort set hver dag. Både i weekenderne og når han kommer hjem fra vuggestue. Vi har en gynge han kan sidde i for evigt, så har vi en sandkasse og ellers får han lov til at gå rundt.
 • Ser tv. Han elsker at se Gurli Gris og forskellige sang programmer, og det får han også lov til. Emil slapper rigtig meget af ved at se lidt tv, så nogle gange sidder vi bare og hygger med det. Han sidder der selvfølgelig ikke i en time (gid kan gjorde, haha), men vi kan sagtens sidde et kvarters tid og hygge.
 • Vi lader ham lege selv og forstyrre ikke, medmindre at han søger os.

Kan ikke lige komme i tanke om mere. Men hvis I har nogle gode ideer til hvad man kan lave med sit barn, så skriv endelig jeres ideer i kommentarfeltet 🙂

 

3 kommentarer

 • Majken

  Længe ventet opslag! Super gode og brugbare pointer og en masse gode ideér 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hvis I ikke har besøgt jeres lokale bibliotek, så vil jeg anbefale at I gør det. Det har været et hit siden min søn var 1 år og ganske gratis 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

   RIGTIG GOD IDE Simone, tak 🙂 Det skal vi helt sikkert.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Løbeprogram, 10 km - (1-4 uge)